FASSISI - PARVO SNELTESTKIT 1-STUK

(Artikelnummer: 0443534)
Home/Honden/Apotheek & verzorging

Segment HOOG
Merk FASSISI
EAN 8718403362473

Productomschrijving
Sneltest voor de detectie van Parvo in uitwerpselen van honden en katten. De verpakking is verzendklaar (in brievenbusverpakking) en kan direct worden voorzien van adressticker en frankering.

De Fassisi Parvo sneltest wordt gebruikt voor de betrouwbare antigeendetectie van parvovirussen in de uitwerpselen van honden en katten. Aangezien 99% van de DNA-structuur van het Canine Parvovirus overeenkomt met die van het Feline Parvovirus, kunnen de pathogenen voor beide diersoorten (hond en kat) met één detectie worden opgespoord.

De ziekte die door parvovirussen wordt veroorzaakt, Parvovirose, wordt hoofdzakelijk verspreid via de uitwerpselen. Als een dier parvovirose heeft en niet wordt behandeld, bijvoorbeeld omdat de ziekte niet is opgespoord, is er een verhoogde sterftekans (zeker onder pups). Met een tijdige behandeling) wordt de overlevingskans van het dier tot wel 90% worden verhoogd. Een vroegtijdige diagnose, is dan ook belangrijk om het zieke dier goed te kunnen behandelen.

Ook voor de bescherming van andere dieren is het van essentieel belang dat parvovirose snel wordt opgespoord. Het parvovirus kan lange tijd overleven zonder gastheer en is bestand tegen wisselende milieu-invloeden. Als het parvovirus zich eenmaal onopgemerkt heeft verspreid, vormt het virus een groot besmettingsrisico voor andere dieren. Door een snelle opsporing van de ziekteverwekker biedt de test de mogelijkheid om deze problemen in een vroeg stadium tegen te gaan.
PARVO SNELTESTKIT 1-STUK